Liv Tyler

Niebieskooka piękność

Liv Tyler – Moja mała obsesja na jej temat zaczęła się, kiedy miałem ok. 10 lat, czyli trwa już ok. 8 lat! 😉 Kiedyś zbierałem na jej temat wszystko, teraz mam tylko tapety w folderze Moje Obrazy 😉

Liv Tyler (urodzona 1 lipca 1977 roku w Nowym Jorku) – aktorka amerykańska, córka lidera znanej grupy rockowej Aerosmith Stevena Tylera i fotomodelki Bebe Buell. Jest wegetarianką.
W wieku 14 lat zaczęła swoją karierę – była modelką i występowała w teledyskach. Jej debiut filmowy nastąpił w 1994 roku, w filmie Zrozumieć ciszę.
popularność przyniósł jej dopiero udział w „Ukrytych pragnieniach” (1996) Bernardo Bertolucciego. Liv Tyler ma na swoim koncie role komediowe („Szaleństwa młodości” Toma Hanksa), melodramatyczne („Abbotowie prawdziwi” Pata O’Connora) oraz dramatyczne („Eugeniusz Oniegin” Marthy Fiennes). W roku 1997 magazyn „People” zaliczył ją do grona pięćdziesięciu najpiękniejszych ludzi świata.
Na mojej liście jest na 1 miejscu 😉

Swoje imię zawdzięcza przypadkowi. Jej matka Bebe Buell (modelka i ‚dziewczyna miesiąca’ Playboya) zobaczyła na okładce jednego z magazynów zdjęcie Liv Ullmann. Spodobało jej się imię i postanowiła nadać je swojemu dziecku. W dzieciństwie Liv mieszkała w Portland, razem z matką i siostrą. Chociaż w jej domu nigdy się nie przelewało, gościły tam takie gwiazdy, jak Elvis Costello, czy Mick Jagger. Do jedenastego roku życia była przekonana, że jej ojcem jest Todd Rundgren – producent płytowy i wokalista zespołu Utopia. W swoje dwunaste urodziny przyjęła nazwisko swojego prawdziwego ojca – Stevena Tylera – wokalisty zespołu Aerosmith.

Filmografia:

2008: Coin Locker Babies
2007: August Rush
2007: Voltage
2007: Reign Over Me jako Angela
2005: Greatest: The 40 Hottest Rock Star Girlfriends… and Wives, The jako ona sama
2004: Samotny Jim (Lonesome Jim) jako Anika
2004: Dziewczyna z Jersey (Jersey Girl) jako Maya
2003: Władca Pierścieni: Powrót Króla (Lord of the Rings: The Return of the King, The) jako Arwen
2002: Władca Pierścieni: Dwie Wieże (Lord of the Rings: The Two Towers, The) jako Arwen
2002: Making of ‚The Lord of the Rings’, The jako ona sama
2002: Making the Movie jako Ona sam
2001: Władca Pierścieni. Kulisy filmu (National Geographic: Beyond the Movie – The Lord of the Rings) jako ona sama
2001: Passage to Middle-earth: Making of ‚Lord of the Rings’, A jako ona sama
2001: Quest for the Ring jako ona sama
2001: O czym marzą faceci (One Night at McCool’s) jako Jewel Valentine
2001: Władca Pierścieni: Drużyna Pierścienia (Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring, The) jako Arwena
2000: Dr T i kobiety (Dr. T and the Women) jako Marilyn
1999: Franky Goes to Hollywood jako ona sama
1999: Kto zabił ciotkę Cookie? (Cookie’s Fortune) jako Emma Duvall
1999: Oniegin (Onegin) jako Tatiana Larina
1999: Plunkett i Macleane (Plunkett & Macleane) jako Lady Rebecca
1998: Armageddon jako Grace Stamper
1998: Szalona impreza (Can’t Hardly Wait) jako Kobieta – Guma (głos)
1997: Abbotowie prawdziwi (Inventing the Abbotts) jako Pamela Abbott
1997: Droga przez piekło (U Turn) jako Dziewczyna na przystanku autobusowym
1996: Szaleństwa młodości (That Thing You Do!) jako Faye Dolan
1996: Ukryte pragnienia (Stealing Beauty) jako Lucy Harmon
1995: Empire Records jako Corey
1995: Heavy jako Callie
1994: Aerosmith: Big Ones You Can Look at jako Nastolatka (teledysk „Crazy”)
1994: Zrozumieć ciszę (Silent Fall) jako Sylvie Warden

Filmy:

Liv tyler w reklamie Givenchy (Kliknij). Zostawcie intro – świetne!!! 🙂 Już nie ma tego intra, a szkoda… Ale Liv nadal reklamuje Givenchy.

Piosenkę śpiewa Celine Dion – My heart will go on. Jako wideo zostały użyte świetne zdjęcia Liv Tyler 😀

Kawałek filmu „O czym marzą faceci”. Aż mi się gooooorącoooo robi… Zawsze, teraz też ;] Oj, jakbym wziął w swoje rączki… :]

Liv u Davida Lettermana (prawie jak u Wojewódzkiego 😉 Całkiem niezły odcinek, szczególnie polecam to wideo. Wymagana znajomość angielskiego.)

I… troszkę zdjęć 🙂

Słit ;]

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s

Komentarzy 20 to “Liv Tyler”

RSS Feed for Ventrue’s world Comments RSS Feed

Ładna 🙂 Szkoda że w szkole takie nie chadzają.

Ładna?! :> Prześliczna – tak, ładna – nigdy ;]
A u nas po szkole to chodzą takie „piękności”, że tapetę z ryja to szpachelką przez tydzień można zrywać ;]

Zajebiaszcze piękna lady :] uwielbiam ją 😛 jak zobaczyłem pierwszy raz LotR i Arwenę to mi japa opadła 🙂 kocham ją jak FS (dla wtajemniczonych 😛 ) a btw. to nie śpiewa Liv tylko normalnie Celina 😀 a tylko zdjęcia Livki są 🙂 PZDR

This is the most Sexiest blue-eyed, beautiful, wonderful, lovely woman od the world ;]

Blog nieco gejowski (przepraszam jesli cię obraziłem słowem „blog” bo ono nadal mi się źle kojarzy ^^)(zerknij na moją stronę, może nie jest lepsza, ale inna 🙂 ). Wpisuję się, bo też tak jak ty, ubóstwiam tę kobietę, na idealne wszystko, nawet imię ^^

Gejowski powiadasz? :> Homofobem nie jestem, no ale cóż, nie zabraniam skojarzeń 😉 No, ale zastanawia mnie, czemu akurat gejowski? Kolor ci się nie podoba, czy co? Gdzieś w notce napisałem „kocham [tu jakiekolwiek imię męskie]” ? :> Tell me why 😀

Wiesz, to chyba przez ten seledynek w tle… xD Ale w nagłówku fajne zdjęcie ^^

To nie moja wina, ten seledynowy kolor jest częścią stylu, a tegoż nie mogę zmienić… Mnie tam się podoba jako całość 🙂 Mój blog, walcie się! Nie podoba się, to spierdalać! 😀 Mogę sobie nawet różowy kolorek walnąć, a co! 😀
P.S: To jest ostatni komentarz off-topicowy. Wszelkie inne, które NIE wychwalają Liv i nie uznają ją za najpiękniejszą kobietę na Ziemi, polecą w pizdu ;]

No dobra, to hym…
[EDYTOWANE]
Starczy, bo jeszcze o mnie będzie, że homo jakaś xD Teraz już nie jest komentarz off-topicowy ^^
Co do bloga, dla mnie jest ok – kolory i ogólnie wizualnie, ale ja jestem dziewczyną, więc… mam inny gust pewnie 😛

Edytowałem twój komentarz, a jak będę miał widzimisię to go wypieprzę w pizdu ;] A dlaczego edytowałem, zapytasz? Bo tekst nie był twój, a na co mi nie-twoja opinia, tylko MARNIE przetłumaczony wywiad z Liv, który miałem okazję zobaczyć w oryginale (BTW, mówiła całkiem inaczej! Co za kretyn wsadził tam żyrafę?! ) ? Jak będę miał okazję, to wsadzę tutaj oryginał tego wywiadu.

Ona jest najładniejsza :*:*:* ale tej piosenki nie spiewa

No bo jest:D Wiem, że nie, już się zorientowałem. Sorka za zamieszanie.

http://www.youtube.com/watch?v=LGM5GkINMMI wejdzie w ten link ona grala w teledysku

Widziałem już ten teledysk, ale jakbyś przeczytał filmografię powyżej:
„1994: Aerosmith: Big Ones You Can Look at jako Nastolatka (teledysk “Crazy”)”
i pouczyłby się polskiego może, co? bo nie zda do następnej klasy…

uwielbiam Liv.wszyscy uwazaja,ze jestem do nie bardzo podobna.co jakis czas ktos mi to mowi:)to bardzo przyjemnie byc podobna do liv tyler.i ogolnie bardzo podoba mi sie jej styl,taka przyziemnosc wsrod gwiazd hollywood;)

To może jakimś zdjęciem swoim byś się pochwaliła, co? :> A ja ogólnie polecałbym ci witrynkę, którą mam w swoich linkach: http://www.lovelylivtyler.com/ Świetne artykuły, miła dla oka galeria, ogolnie strona super 🙂

Świetna aktorka :D:D

Z gustem dobrane materiały

Ba, jak się lubi, to się dobiera ładne rzeczy ;P


Where's The Comment Form?

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d blogerów lubi to: